Java-розробник, який претендує на рівень Middle, повинен володіти такими технологіями. Володимир Шевченко має 12 років досвіду у сфері ІТ, 11 із яких основною мовою програмування є Java. Першою довготривалою роботою була позиція Java full-stack розробника.

Що має знати Senior PHP Developer

Клієнту це банально вигідніше, хоча і заробітна плата у fullstack-розробника відчутно вище. Але це все одно дешевше, ніж утримувати навіть невеликий штат девелоперів. Fullstack-розробник повинен вміти використовувати REST API, Chrome DevTools, працювати з SSL-сертифікатами, HTTP / 2, SPDY, WebSocket і так далі. По суті HTTP і REST покликані забезпечити взаємодію мережі й користувача. JDBC — це загальновживана коротка форма для підключення до бази даних Java.

FrontEnd

Крім цього, у 70% вакансій для розробників знання цієї мови є обов’язковою умовою для працевлаштування. Ознайомившись з теорією, можна переходити безпосередньо до навчання. І тут у Wezom Академії є для вас декілька відповідних курсів.

Такі фахівці відповідають також за інтеграцію більшості сервісів з вашим вебсайтом. Завдяки бекендникам працюють такі речі, як шеринг у соцмережах, reCAPTCHA, оплата онлайн, можливість перевірити баланс на карті. В цілому, без backend developer’а може обійтися тільки сайт-візитка. Чистий JS зараз вже практично не зустрічається, зазвичай в наважок йде фреймворк, тому знати, як сучасні JS-фреймворки працюють, потрібно. Контейнеризація давно вже не в новинку і використовується в проектах командами, тому користуватися Docker треба вміти. Вміння працювати в UNIX-системах і знання bash — це те, без чого не обійтися.

Senior Java Developer

Й усім їм потрібні фахівці, включно з програмістами PHP. 80% випадків, в яких використовується мова програмування PHP — це створення сайтів та веб-застосунків. Також ці спеціалісти співпрацюють з дизайнерами, project-менеджерами, контент-менеджерами, DevOps-ами, верстальниками, тестувальниками та іншими технічними членами команди. Структури даних можуть бути якими завгодно, та вирішувати певну задачу або бути пристосованими до певної задачі. Після того як мене двічі відраховували з університету я сказав собі, що більше ніколи не буду готуватися до екзаменів у всіх їх можливих формах. Мені взагалі прикольно, кого і для чого переконує програміст, що не тра готуватися.ну не готуйтеся, та й будете мати навалу оферів.

Що має знати Senior PHP Developer

Буває дуже складно подолати бажання взяти відразу кілька проектів, щоб заробити більше. В результаті не завжди вдається приділити достатньо уваги кожному з них, через що страждає якість. Уміння планувати робочий процес і робити його комфортним для себе приходить з досвідом. Вважається, що людина здатна стати професіоналом в будь-якій сфері, якщо витратить на неї не менше 10 тисяч годин. Насправді стати фулстек-розробником початкового рівня можна в кілька разів швидше.

Крім того, завжди є ризик, що розробники фреймворку або компонента перестануть його розвивати, як це сталося з Propel. Різні принципи розробки та патерни потрібно знати і дотримуватися їх на практиці, якщо це виправдано. У сеньйора не повинно виникати труднощів з інженерними практиками, принципами та підходами, він їх застосовував і зможе пояснити, навіщо вони, і має своє бачення, де їх використовувати і чому. Отже, бекенд-розробники потрібні скрізь, де використовують сайти та веб-додатки.

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Знову ж таки, це пов’язано з сильною завантаженням. Часу і сил на вивчення чогось нового часом просто не залишається. Його досить лише для актуалізації власних знань https://wizardsdev.com/ і навичок. Фулстек-розробник – це фахівець, який може розробити і реалізувати власний проект «під ключ». І йому для цього не доведеться збирати цілу команду.

Що має знати Senior PHP Developer

Він повинен критично ставитися до своїх реалізацій і по можливості їх покращувати до такого рівня, коли код стає легко підтримуємо і читаємо іншими людьми. Він повинен брати участь у повчанні молодших розробників. Це залежить від багатьох факторів – навчаєтеся backend вакансії ви самостійно або на курсах, який у вас наставник і чи є він взагалі, наскільки ви в принципі схильні до вивчення програмування. І передбачаючи ваше запитання, зазначимо, що розробником може стати не тільки «технар» з відповідним складом розуму.

Starter/Junior Backend Developer (PHP Laravel)

З іншого боку, ця сама технологія одного разу може просто перестати бути актуальною. А фулстек-розробник з легкістю переключиться на іншу, що для вузького фахівця куди більш проблематично. Для розробки навіть досить простого веб-додатки необхідно вміти структурувати код, розділяти файли і дані в базі. Переходити до архітектури веб-додатків можна тільки після того, як ви освоїте попередні технології. Більшість нової інфи про технології, курси, навчальні та довідкові матеріали, не кажучи про документацію до оновлень, з’являються насамперед англійською. Тому рівень володіння мовою має бути не нижче Upper-Intermediate.

  • Програміст PHP — це спеціаліст переважно з розробки веб-сайтів та веб-застосунків.
  • Мета її створення — отримати багатопрофільну мову та гнучкий код, який би мало залежав від платформ (Windows, Linux тощо) та працював на будь-якому «залізі».
  • Шевченка потрібно набрати мінімум 150 балів, а з інших предметів – не менше 124.
  • Майбутнім абітурієнтам, які обирають професію та планують, де вчитися, в пригоді стане докладна покрокова інструкція «Вступ» від Education.ua.
  • Для розробки навіть досить простого веб-додатки необхідно вміти структурувати код, розділяти файли і дані в базі.
  • Та й самі прибуткові проекти сконцентровані в англомовному сегменті.
  • Фактично, це написання коду через тести, і таким чином можна створити якісний та протестований код.

Престижність й затребуваність ІТ-фахівців на ринку праці беззаперечна. Проте не варто обирати дану професію тільки через популярність й високий дохід. У школяра має прослідковуватися схильність до точних наук, аналітико-синтетичний тип мислення, наполегливість у вивченні мов програмування та бажання постійно вдосконалюватися. Не слід забувати, що дана галузь відзначається значною конкуренцією.

Обов’язки Full Stack розробника

На невеликому проєкті може бути достатнім знання PHP (або навіть Node.js), Ajax і вміння працювати з будь-якою однією СУБД. А для великого інтернет-магазину потрібно вміти працювати з такими технологіями, як Docker, Kubernetes, а також з високими навантаженнями, знати системи моніторингу. PHP – веб-мову, який сьогодні використовують понад 80% всіх сайтів в світі. Деякі роботодавці абсолютно не відрізняють фронтенд-розробника від верстальника, пред’являючи до претендента на вакансію фронтенд-розробника  вимоги, що абсолютно не відносяться до його профілю. Роботодавці часто самі не знають, що верстальник – це фактично вузькопрофільний фахівець. Його завдання полягає в верстці макету, отриманого від дизайнера, використовуючи при цьому тільки HTML + CSS, і це лише третина від того, що повинен знати junior frontend розробник.

ІТ-професії на сучасному ринку праці: затребуваність, основні вимоги до кандидатів та заробітна плата

Корисно знати такі інструменти, як Maven (його ми вже згадували вище), Ant та Gradle. По суті всі три створені для одного (за невеликими відмінностями) — пілотування певних процесів всередині проєкту, щоб розробнику не доводилося прописувати елементарні операції власноруч. Soft Skills — універсальні непрофесійні якості, які допомагають нам взаємодіяти між собою в команді незалежно від сфери діяльності. До них належать комунікативні навички, критичне мислення, лідерські якості, емоційний інтелект і позитивне мислення, уміння працювати в команді та самоорганізація.